vrijdag 16 maart 2007

Ambassade dag!

by Carola

Vanochtend werden we al vroeg wakker, vandaag is de grote dag we gaan ons visum ophalen! Na een heerlijk en veel te uitgebreid ontbijt staan we iets na 9 uur bij de ambassade op de stoep. Na een strenge controle, het lijkt Schiphol wel, melden we ons bij de receptie. Eerst probeert ze het nog in het Duits uit te leggen waar we naar toe moeten, maar na wat onbegrijpelijke blikken van mij schakelt ze gelukkig over in het Australisch Engels. We moeten op de 1e verdieping zijn, dus daar gaan we maar naartoe. Daar aangekomen blijkt het heel erg rustig te zijn. Er zijn maar 2 mensen voor ons die ook al geholpen worden. Omdat het toch ambtenaren zijn, trekken we maar een nummertje. Al na 10 minuten zijn we aan de beurt. Vol enthousiasme laat Sascha de brief van het DIAC zien, waarop de ambtenaar moet lachen. Weer zo'n gekke Nederlander die naar Australiƫ wil! Hij was nl. op de Emigratiebeurs in Nieuwegein en het viel hem op dat iedereen naar Australiƫ wil komen. Gelukkig blijken onze papieren te kloppen en een kwartiertje later zitten de stickers in onze paspoorten. Het is nu officieel: we mogen voor altijd in Oz blijven!
Daarna wordt het tijd om Berlijn te gaan verkennen. Als eerst staat Checkpoint Charlie op het programma. Ondanks dat het heel toeristisch is, is het best indrukwekkend om daar te staan. Je hebt er al zoveel over gehoord, en nu zie je het dan in het echt. Daarna bezoeken we nog de Brandenburger Tor en de Reichstag. Helaas blijkt de koepel net deze week dicht, niets aan te doen. Na een lunch gaan we richting Museuminsel. Als eerst bezoeken we het Pergamonmuseaum, echt een aanrader. Daarna volgt nog de Berliner Dom. Die blijkt veel groter te zijn dan we dachten, en ziet er van binnen echt adembenemend mooi uit. In de dom bezoeken we de grafkelder waar alle keurvorsten begraven liggen. Opvallend vind ik dat er echt veel jonge kinderen liggen, en dat er bij een aantal nog bloemstukken liggen.
's Avonds gaan we in de buurt van de S-bahn halte Hackescher Markt eten. Echt heel gezellig daar, en door de de gasbranders bij de tafeltjes kunnen we lekker buiten eten. Een leuke afsluiting van deze gedenkwaardige dag!