maandag 30 april 2007

Koninginnedag in Zeeland

by Carola

Vandaag gaan we naar Zeeland om te duiken. We hebben met nog 3 anderen afgesproken. Rond 8.00 uur vertrekken we. Het is lekker rustig op de weg en rond 9.15 uur komen we aan op de duiklocatie Nieuwe Kerkweg in Den Osse. Het is al vrij druk met duikers, en het is zoeken naar een plekje op de parkeerplaats.
Zodra we onze uitrusting hebben nagekeken en aangetrokken hebben, begint de klim over de dijk. Het waait behoorlijk en dat belooft weinig goeds voor het zicht. Eenmaal onder water blijkt het te kloppen, het zicht is echt behoorlijk slecht. Gelukkig komen we toch nog wat krabbetjes en kreeften tegen. Verder wat zeesterren en anemoontjes.
Voor de tweede duik besluiten we naar Oostvoorne te gaan. Daar waait het zo mogelijk nog harder, maar toch besluiten Sascha en de anderen te gaan duiken. Ik blijf aan de kant, ik wil het nog even rustig aan doen ivm mijn oren. Het zicht blijkt hier wel beter te zijn, en volgens mij hebben ze best een aardige duik gemaakt.

Rond 17. 30 uur 's avonds komen we weer thuis. Eerst spoelen we onze uitrusting goed, om al het zout er af te halen. Daarna eten we lekker makkelijk wat brood en gaan we op tijd naar bed, want morgen moeten we gewoon weer werken.