vrijdag 22 juni 2007

Aankomst in Brisbane

by Carola

Inmiddels is het ongemerkt vrijdag geworden door het tijdsverschil. Na een korte tankpauze in Singapore zijn we onderweg naar Sydney. Het is slechts 8 uur vliegen, dus we zijn er bijna ;)
De geplande aankomsttijd was 18.15 uur, maar door de vertraging in Londen komen we pas 1,5 uur later dan gepland aan in Sydney. Ondanks dat we al ingecheckt zijn in Amsterdam voor het hele traject naar Brisbane, moeten we eerst door de douane, dan onze bagage ophalen om die vervolgens weer in te laten checken. Balen, maar ja, we gaan hier Australie binnen en dan hebben we geen keus. Het gaat allemaal vrij vlot en we hebben nu de stempels in ons paspoort, dus de visums zijn geactiveerd.
Voor de vlucht naar Brisbane moeten we in een andere terminal zijn, dus pakken we dus voor een ritje van Terminal 1 naar Terminal 3.
Nu begint het laatste stukje, slechts 1,5 uur naar Brisbane. Ook deze vlucht heeft vertraging omdat o.a. onze bagage nog aan boord moet komen. Een half uur later dan gepland komen we dan eindelijk aan in Brisbane. Het is dan al 23.00 uur, dus we zijn al een tijdje onderweg. Wonder boven wonder hebben we al onze bagage. We nemen een taxi naar Scarborough waar we de eerste 2 weken doorbrengen in een holiday unit. Een uur later zijn we 'thuis'. Na wat zoeken in het donker vinden we de sleutel van ons appartementje en kunnen we eindelijk lekker naar bed!