donderdag 21 juni 2007

De grote dag!

by Carola

Vanochtend zijn we om 5.15 uur opgestaan. Het is de grote dag van ons vertrek. Een uur later vertrekken we naar Schiphol. Onderweg pikken we mijn zus en zwager op, die bij een tankstation staan te wachten. We zijn lekker op tijd op Schiphol en kunnen op ons gemak inchecken. We hebben ongeveer 10 kilo teveel aan bagage bij ons, maar we hoeven gelukkig niet bij te betalen.
Daarna gaan we met z'n allen even thee drinken in een cafeetje. Daar geven we iedereen onze cadeautjes: digitale fotolijstjes waar we al een groot aantal foto's op hebben gezet. Rond 9.00 uur is het tijd om afscheid te nemen. Vreselijk, het is echt heel heftig en emotioneel. Dit is het ergste van het hele traject en ik voel me vreselijk schuldig tegenover m'n ouders en zus. Huilend loop ik met Sas naar de douane. Gelukkig komt daarna een beetje het vakantiegevoel terug. Bij de gate zelf zien we nog een heuze VIP: Ruud Gullit loopt al druk bellend langs ons.
De vlucht naar Londen verloopt goed en we komen redelijk op tijd aan. Maar in Londen gaat het minder. Door de enorme veiligheidscontroles duurt het erg lang voordat we bij de gate zijn voor de vlucht naar Sydney. Daar aangekomen staat er al een enorme rij. Deze vlucht blijkt vertraging te hebben en dat komt ons nu goed uit. Eenmaal in het vliegtuis duurt het 2 uur voordat we kunnen vertrekken. Daarna is het een rit van 11 uur naar Singapore en vervolgens nog 8 uur naar Sydney. Onderweg vermaken we ons met films en televisie.
In Singapore moeten we allemaal het vliegtuig uit om via security gelijk weer aan boord te kunnen gaan.