donderdag 14 juni 2007

Verhuisdag!

by Carola

Vanochtend om iets over achten staan de verhuizers voor de deur. Ze zijn mooi op tijd, en zijn met z'n 4-en gekomen. Na een kopje koffie lopen we door het huis om te kijken wat er mee moet en wat ze nog moeten inpakken. Ze zijn erg blij dat we zelf zo goed als alles hebben ingepakt. Dan is het tijd om aan de slag te gaan. Het gaat erg snel en rond 11.45 uur is alles ingepakt. Dan is het tijd om te lunchen. We hebben nog stokbrood over van het afscheidsfeest dus die warm ik op in de oven. Dat gaat er best in bij de verhuizers, want het is nog hard werken!

De planning was dat de container zelf rond 13.00 uur zou komen, maar om 13.15 uur is er nog niets te zien. Na een belletje blijkt de container pas om 15.00 uur te komen. Het verhuisbedrijf probeert te regelen dat het eerder kan komen. Ondertussen wachten we met z'n allen geduldig af. Het is mooi weer, dus we zitten lekker buiten in de voortuin. Rond 14.45 uur komt dan eindelijk de container. De verhuizers zeggen dat we echt geluk hebben, want het is een gloednieuwe container. We geloven ze graag ;) Zodra de vrachtwagen enigszins makkelijk staat geparkeerd gaan we de container inladen. Sas en ik proberen zoveel mogelijk mee te helpen, dus dragen we ook een aantal dozen. Na een kwartier staat alles in de container en na het afhandelen van het papierwerk vertrekt de chauffeur naar de Maasvlakte waar de container wordt gestald. De boot vertrekt pas volgende week vrijdag (22 juni) en komt dan 20 juli aan in de haven van Brisbane.

Nadat we de verhuizers hebben uitgezwaaid zijn we weer alleen. Nu pas valt goed op dat het huis echt leeg is. We hebben ons bed nog, omdat het nog niet verkocht is, maar voor de rest is het toch een soort kamperen geworden.

's Avonds eten we nog even buiten, want binnen is zo ongezellig! Daarna zetten we het logeerbed beneden, zodat we toch nog een soort bank hebben. Verder zetten we de tuintafel en tuinstoelen binnen, als eethoek. Net de camping ;)