zaterdag 14 juli 2007

Eerste duiken sinds emigratie

by Carola

Om 5.00 uur worden we wakker gemaakt door zowel de TV als onze mobiel. Voor de zekerheid hadden we beide wekkers maar ingesteld, het is zo vroeg! Om 6.15 uur melden we ons bij de duikschool. We rijden naar Scarborough waar de boot rond 8.00 uur zal vertrekken.



Wanneer de boot uit de haven vaart, zien we al een dolfijn een goed begin van de dag. Eenmaal in Moreton Bay zien we een aantal walvissen, echt geweldig! De dag kan al niet meer stuk. In de baai is het water nog relatief rustig, maar dat verandert wanneer we de open zee op gaan. Ondanks dat het een redelijk grote katamaran is, worden we flink heen en weer geschud. Een voor een worden we zeeziek, ondanks dat we pilletjes hebben ingenomen. Hier kan niets tegenop. Het was de bedoeling om tijdens de eerste duik naar een wrak te gaan, maar het is te ruig om het water in te gaan. We gaan dus iets verder, maar het wordt niet echt beter. Sascha gaat wel het water in met een aantal anderen. Ze zijn echter snel weer terug, want het is niet echt prettig. Onder water was het wel rustig, maar aan boord komen is een uitdaging.

De volgende duikstek ligt achter Flinders Reef, hier is het beter uit te houden. Ik voel me inmiddels een stuk beter, en ga met Sascha en Terry (een van de instructeurs) duiken. Het is geweldig, al snel zien we een (vind ik) grote schildpad. Daarna zie ik op een gegeven moment de kop van een hele grote schildpad. Inderdaad er ligt er een van zeker een meter lang rustig te eten. Dit is het hoogtepunt van de dag voor mij. Het zicht is geweldig, het water lekker van temperatuur en een schildpad. Wij zijn trouwens de enigen die het water prettig vinden, de rest vindt het maar koud en zijn jaloers op onze droogpakken.

De laatste duik is in Moreton Bay, vlakbij bij Moreton Island. Het wateroppervlak is inmiddels spiegelglad geworden. We zijn vlakbij een groot wrak, maar het zicht is een stuk minder. We zien genoeg vis en het is wel weer een lekkere duik. Deze keer zijn we met z'n tweeen en kunnen we gewoon ons eigen tempo zwemmen. De rest gaat nl. als een gek door het water, terwijl wij het lekker rustig aan willen doen.

Aan het eind van de dag hebben we nog een heerlijke lunch met uitzicht op Moreton Island. Er zijn vervelendere plekken om te eten! Terwijl de zon ondergaat gaan we weer terug naar de haven van Scarborough.



's Avonds is de 3e film van Harry Potter op tv, maar we vallen halverwege al in slaap.