vrijdag 6 juli 2007

Huurcontract getekend

by Carola

Aan het begin van de middag rijden we naar Newmarket, naar het kantoor van de makelaar (Havig & Jackson). Het is nl. zover: vandaag tekenen we het huurcontract. Het is een enorme stapel papierwerk en we lezen het rustig door. Verder willen we even weten hoe het zit met gas, electra, water en verzekeringen. Het blijkt dat we alleen een rekening voor het water krijgen als we meer dan 140 liter pp per dag verbruiken. Gas en electra is een kwestie van de betreffende leveranciers bellen. We hoeven geen meterstanden door te geven, dat wordt door de leveranciers bijgehouden. Verder hoeven we alleen een inboedelverzekering af te sluiten wanneer onze spullen aankomen.
Wanneer we alles hebben getekend en de bond hebben betaald, spreken we af dat we morgenochtend de sleutels op komen halen. Het tapijt wordt nu nl. gereinigd, dus we kunnen er nog niet in.
Daarna rijden we naar een vestiging van de Queensland Transport voor het omzetten van onze NL-rijbewijzen in Australische rijbewijzen. We hebben alles bij ons, op 1 ding na: een bankpasje met onze volledige naam. Op onze Nederlandse pasjes staat alleen onze voorletter met achternaam, maar we moeten iets hebben met onze volledige naam. We moeten dus nog even wachten tot we onze Australische bankpasjes hebben.
Volgende halte is de dealer. We gaan onze auto ophalen en betalen. Hier is het weer aardig wat papierwerk. Daarna even bellen met de Commonwealth Bank om de autoverzekering in gang te zetten, eerder mogen we nl. nog niet rijden met de auto.
We hebben nu dus 2 auto's, dus ik moet ook aan de bak met een handgeschakelde auto in Oz, in de spits! Het gaat niet echt van harte, het is erg wennen aan de koppeling en het feit dat het een benzineauto is. Gelukkig komen we heelhuids aan in ons appartementje ;)
's Avonds halen we wat bij de Thai op de hoek en kijken we een rugbywedstrijd tussen de Brisbane Bronco's en de Gold Coast Titans. De Bronco's winnen in de verlenging met 19-18. We hebben gewonnen!