zaterdag 21 juli 2007

Toch nog een duikje gemaakt

by Carola

Sascha staat op tijd op en gaat verder met het in elkaar zetten van de kast. Als hij klaar is, blijkt dat we helemaal geen greepjes hebben. We krijgen nu de deurtjes en laatjes niet open, nou ja is het in ieder geval goed beveiligd ;)
We worden gebeld door Terry, een van de instructeurs van de bootduik van vorige week. Gisteren hadden we nl. gevraagd of hij nog dit weekend een kantduik gaat maken, omdat wij dan wel mee zouden willen. Hij gaat inderdaad en we spreken af elkaar om 12.00 uur te ontmoeten in een duikshop in Southport (Gold Coast).
We gaan op tijd weg en dat is maar goed ook, want het is echt ontzettend druk in Brisbane. Een van de drukste straten is door wegwerkzaamheden afgesloten en dat zorgt voor veel file. Na 1,5 uur zijn we eindelijk in Southport. Het is ech heerlijk weer en Southport ziet er wel leuk uit. Nadat we de flessen en lood hebben gehaald rijden we naar de duikstek.
Boven water is de duikstek echt helemaal geweldig, mooi uitzicht op de stranden en op de baai en zee. Onder water is het ook heel mooi, al staat er behoorlijk wat stroming. HEt is voor mij de allereerste keer dat ik met stroming duik en dat is wel even wennen. In plaats van een relaxte rustige duik is dit een echt workout ;) Het zicht is niet geweldig, maar er zijn enorm veel vissen. Volgens Terry is het zicht hier de ene keer >20 meter en de andere keer zoals vandaag <5 meter. Ach we zien genoeg, dus voor ons is het prima. Het luchtverbruik ligt wel wat hoger dan normaal en met zo goed als lege flessen (<20 bar) komen we boven.
Na de duik vraagt Terry of we met hun meegaan naar hun huis in Coombabah, gezellig! Ze wonen in een erg mooie rustige buurt, dichtbij het water. Hier zouden we best kunnen wonen, het is alleen wel een stuk van Brisbane af. Onder het genot van thee en hartige hapjes praten we de hele middag lekker in de tuin. Terry en Terri zijn een Engels echtpaar met een dochter van +/- 16 jaar en een zoontje van 4. Ze zijn al in 1992 naar Australie geemigreerd, maar ondertussen al een paar keer een paar jaar naar Engeland teruggegaan.
Aan het eind van de middag gaan we weer naar huis. Onderweg eten we wat bij Nando's, een Portugees fastfoodrestaurant. Het smaakt erg lekker, en het is niet zo zwaar en vet als de Mac.
Kortom, weer een erg leuke dag!