zaterdag 28 juli 2007

Verjaardagsfeestje

by Carola

Wanneer ik opsta en naar buiten kijk, kan ik nauwelijks de heuvels zien. Het is erg rokerig van de brandjes die ter preventie van erge bushfires zijn aangestoken. Het is een van de eerste keren dat het zo bewolkt is. Verder ruikt het buiten ook erg rokerig. Dat belooft veel voor het bushfire season.
Rond een uur om 10 vertrekken we richting Scarborough. We hebben nl. vandaag een verjaardagsfeestje van de dochter van vrienden. Ze wordt 4 jaar en viert het in een speeltuin in
Scarborough. Daar aangekomen is het echt al heerlijk weer. Het is een graad of 25 en de zon schijnt aan een strakblauwe hemel. Hier is nauwelijks iets van de rook te merken. Het is erg gezellig en we ontmoeten nog meer Nederlanders die hier naar toe zijn geemigreerd. We genieten van de lekkere BBQ, het is echt een gezellige middag.

Op de terugweg rijden we nog even langs Bunnings. We moeten nl. nog een baco hebben om de gasslang van de BBQ goed vast te kunnen draaien. Verder nemen we nog wat aanmaakhout mee, zodat we eindelijk van de open haard kunnen genieten.

Wanneer we thuiskomen, prepareren we de BBQ. Je kan het nl. niet gelijk gebruiken, hij moet eerst even inbranden oid. De planning was om vanavond te gaan barbecuen, maar we zitten nog aardig vol van vanmiddag. We houden het dus maar op brood. Wel hebben we lekker de open haard opgestookt.