maandag 2 juli 2007

We hebben een huis!

by Carola

Dit zou het begin moeten zijn van een relatief rustige week. 's Ochtends openen we bij de Commonwealth Bank een rekening. Als het goed is krijgen we binnen 7 dagen de pasjes en kunnen we pinnen in de winkels. Verder hebben ze internetbankieren, ideaal!
Daarna gaan we op zoek naar een TomTom, dat scheelt een hoop stress en irritaties. Zoals op een van de vrachtwagens stond die we op de snelweg tegenkwamen: it's cheaper than divorce!
Bij Dick Smiths Electronics komen we een TomTom One XL. Daarna ga ik op boodschappenjacht bij Coles terwijl Sascha de makelaars en een werkgever belt.

Op de terugweg naar ons appartement worden we gebeld door een makelaar: de verhuurder van het huis op Herston Road (Kelvin Grove) wil het huis aan ons verhuren. We hebben dus een huis!!! Wat een opluchting.


We moeten 's middags via een money order een week huur vooruitbetalen. We hebben geen idee hoe dat werkt, dus rijden we eerst langs de makelaar. Na uitleg rijden we naar het dichtstbijzijnde postkantoor. Daar moeten we de huur contant betalen, in ruil daarvoor krijgen we een money order (een soort cheque). Met de money order gaan we weer naar de makelaar en dan is het geregeld.


Aan het eind van de dag belt de makelaar weer. Vrijdag om 14.00 uur moeten we het contract tekenen en de bond (4 weken huur) + nog een week huur via een money order betalen.


Onze nieuwe best friend Ken wijst ons de weg naar ons appartement. Wat heerlijk, niet meer kaarlezen