zaterdag 4 augustus 2007

Duiken op Straddie

by Carola

Om 7.00 uur zijn we bij de duikshop. Wanneer iedereen er is rijden we naar Cleveland waar we de watertaxi naar North Stradbroke Island nemen. Het is maar een kleine 20 minuten varen dus we zijn al snel op het eiland. Daar aangekomen worden wij en onze spullen in een 4WD gepropt en rijden we naar de duikshop aan de andere kant van het eiland.

Na een briefing en het aankoppelen van onze spullen wordt de boot naar het strand gereden. Wij lopen over het strand in het water naar de boot. Na een lekker ritje komen we aan bij Flat Rock. Hier gaan we onze duiken maken.


Eenmaal onder water is het genieten. Al snel zien we wobbegongs (haaien), natuurlijk heel veel vissen en een grey nurse shark. Die hangt gewoon lekker in het water en wordt schoongemaakt door wat poetsvissen. Helaas kunnen we niet dichtbij genoeg komen om een foto te maken. De tweede duik is ook geweldig. We zien een aardig grote schildpad rustig eten en verderop zien we een whitespotted eagle ray voorbij komen. Ook nu komen we wat grote wobbegong haaien tegen. Kortom, weer heerlijke duiken gemaakt.



We gaan hier vast nog vaker terugkomen, ook gewoon om een weekendje naar toe te gaan. Het is toch lekker dichtbij. Wanneer we 's avonds lekker buiten eten, zien we opeens een possum met een kleintje over de muur lopen. Totaal niet bang voor ons gaat hij van boom naar boom en komt steeds dichter bij. Echt wildlife op ons terras! Na het eten bel ik naar m'n zus, die is nl. vandaag jarig. Erg leuk om elkaar weer even gesproken te hebben.