vrijdag 24 augustus 2007

Weerbericht

by Carola

Het regent al sinds zondag en we hebben nog nooit zoveel mensen zo blij gezien met de regen. Na zeer onstuimig weer van de afgelopen dagen is de wind gelukkig gaan liggen.
Zo'n 1.5 uur ten noorden van Brisbane aan de Sunshine Coast gaat het minder. Daar is zoveel regen gevallen dat veel wegen zijn ondergelopen en huizen/dorpen onder water staan. Op het nieuws zien we reddingswerkers die tegen de sterke stroming in mensen redden uit hun auto's en huizen. De dam aan de Sunshine Coast zit bomvol en de dammen hier in de buurt krijgen ook eindelijk wat water. Na 2 jaar is er weer een rivier die water in de grootste dam brengt. De hele plaatselijke bevolking daar was uitgelopen om de rivier in het echt te zien. Echt heel bizar. We zijn blij dat we op een heuvel wonen, kleine kans dat wij zelf last krijgen van wateroverlast.
Rond Noosa worden mensen geevacueerd omdat het te gevaarlijk is om daar te blijven. De verwachting is dat er in de afgelopen paar dagen dusdanig veel regen is gevallen dat we 2 maanden extra watervoorraad in de dammen krijgen. Dat betekent dat de level 6 waterrestricties pas in december van kracht gaan worden.