zaterdag 22 september 2007

3 maanden in Oz!

by Carola

Vandaag zijn we al weer 3 maanden in Australie! Wat gaat de tijd hard, we hebben echt totaal niet het gevoel dat we al zolang uit Nederland weg zijn. Ik heb nog steeds wel het gevoel dat ik op vakantie ben, ondanks dat ik nu voor het eerst sinds 6 jaar fulltime werk.

's Ochtends gaan we eerst met de bus naar de City. We willen kijken voor een airco, aangezien de lente hier nu echt is aangebroken (= elke dag minimaal 28 graden met een heerlijk zonnetje!). Verder heeft Sas echt wat kleding nodig. De airco's vallen behoorlijk tegen qua prijs, we gaan dus een andere keer nog maar verder met zoeken. Nadat Sas wat kleding heeft gekocht, komen we precies op tijd bij de bushalte om onze bus naar huis te pakken. Wat een timing!

Na de lunch pakken we onze duikspullen in en rijden we naar Southport (Gold Coast). Onderweg belooft het weer weinig goeds, het regent op een gegeven moment zelfs heel erg hard. Bij de lokale duikshop vragen we even naar de weersverwachting, omdat ze ook onweer verwachten. Volgens hen komt het er wel aan, maar gaat het nog wel even duren. We besluiten toch te gaan duiken. Bij de duikstek is het erg rustig, het is een klein strandje waar we de auto lekker dichtbij kunnen parkeren. In de verte zien we in de bergen flitsen, maar we maken ons klaar voor de duik.

Eenmaal afgedaald blijkt echt dat we een hele goede keus hebben gemaakt. We zien echt van alles: zeepaardje (!), inktvis, een enorme flathead, een aantal murenen, een catfish (meerval), een ghost pipefish, veel leatherjackets. We hebben de camera niet meegenomen maar voor foto's zie: Diving The Gold Coast. Het zicht is niet geweldig (5-8 meter), maar goed genoeg voor ons. Het is een heerlijke duik, de heenweg tegen de stroming in (die niet echt heel sterk is). De terugweg zweven we met de stroming mee, heerlijk!
Wanneer we de gehuurde spullen terugbrengen bij de duikshop, horen we dat het heel hard heeft geonweerd en geregend. We hebben er echt niets van gemerkt!

Eenmaal thuis heeft de duik toch een staartje: Sas is z'n duikcomputer kwijt. Morgen dus maar gelijk kijken voor een nieuwe, hij heeft er toch een nodig.