zaterdag 1 september 2007

Riverfire

by Carola

Na de gebruikelijke boodschappen en schoonmaakronde vertrekken we rond 17.00 uur van huis. We pakken de bus naar de City waar we het Riverfire gaan zien. Dat is de officiele start van het Riverfestival wat tot komend weekend duurt. Het vuurwerk schijnt spectatulair te zijn, we zijn benieuwd. Rond 17.30 uur komen we aan op South Bank, waar het al lekker druk is. We zijn wel precies op tijd gekomen, we kunnen nu nog lekker rondlopen en een aardig plekje uitzoeken. We besluiten om vlakbij het QPAC Lyric Theater te gaan staan, omdat we na afloop van het vuurwerk naar Miss Saigon gaan.

Rond 19.00 uur komen 2 F111 laag overvliegen, best wel spectaculair. Dat is het begin van het vuurwerk. Overal op de rivier en boven de skyline is vuurwerk te zien en iedereen is erg onder de indruk. De sfeer is erg goed en relaxed en het weer is nog steeds heerlijk. Na een half uur komen de 2 F111 weer voorbij voor de dump & burn. Wij vonden het niet zo heel bijzonder, maar de rest geloof ik wel.


Daarna genieten we van de musical Miss Saigon. We hadden het in Nederland ook al gezien, maar dat was al weer een paar jaar geleden. Erg onder de indruk gaan we na afloop naar huis. Gelukkig staat de bus er nog, dus dat is goed getimed. Dat gaat trouwens echt goed met het OV, kunnen we wel vaker doen. Dit was echt een geslaagde avond, lekker met z'n tweeen uit.