zondag 14 oktober 2007

Dagje op de boot

by Carola

Het is echt heel vroeg als we moeten opstaan: 5.15 uur (!). Ik weet nu al dat ik dit nooit meer doe. Rond 6.00 uur vertrekken we naar de East Coast Marina in Manly, een suburb in Brisbane. Gelukkig wijst Ken ons de weg.

Daar aangekomen worden we begroet door een DM en de kapitein. Onze boot is iets kleiner dan ik had gedacht, meer een veredelde rubberboot maar dan van aluminium. Rond 7.45 uur vertrekken we (10 duikers, de Divemaster en de kapitein) richting Straddie. Na een lange, niet echt comfortabele rit van 1,5 uur gaat het anker uit.
De eerste duik is wel lekker ontspannen, het water is lekker van temperatuur en het zicht is goed. We gaan niet mee met de rest, die gaan echt veel te snel voor ons. We zien van alles: 2 sepia's die lekker rustig poseren voor de camera, een aantal wobbegong sharks, heel veel burrfish (die zichzelf helemaal op kunnen blazen). Echt een lekkere duik. Voor de tweede duik gaan we een klein stukje verder op liggen. Het zicht is nu een stuk minder, maar het is wel een leuke locatie, een grote bommie (koraalrots), die heel mooi begroeid is.

Dan wordt het tijd om weer terug te gaan. Onderweg maakt een van de motoren een vreemd geluid en op een gegeven moment houdt die er zelfs mee op. Gevolg: we gaan heel erg langzaam en liggen zelfs stil, midden op Moreton Bay! De kapitein kijkt bezorgd, en dat is nooit een goed teken. Gelukkig krijgt hij de motor weer aan de praat, maar dat duurt niet langs. Uiteindelijk komen we toch aan in de haven van Manly, iets waar we allemaal erg blij mee zijn. Want de WC lonkt wel na zo'n dag duiken ;)
In de haven spoelen we onze spullen en daarna gaan we lekker naar huis. We hadden wel iets meer verwacht van deze dag en die boottrip gaan we zeker niet nog een keer doen. Maar goed, we zijn weer een ervaring rijker!