zondag 7 oktober 2007

Storm season is begonnen

by Carola

Aan het eind van de middag rijden we weer naar Southport, aangezien het high tide rond 18.00 uur is.

Het zicht tijdens de duik is echt heel slecht, maximaal 1,5 meter. We worden opgeschrikt door een rog die vanuit het niets wegzwemt en door een vrij grote flathead die hetzelfde geintje met ons uithaalt. Het slechte zicht in combinatie met het lawaai van de vele bootjes en jetski's zorgt voor een spookachtig sfeertje onder water. Ik voel me er niet erg prettig bij en na een minuut of 40 komen we weer boven water. Het is dan al donker en rondom in de bergen flitst het behoorlijk. Storm season is begonnen! Dat heeft niets met storm (harde wind) te maken, maar wel alles met thunderstorms (onweer).

Nadat we alles hebben ingepakt en ons hebben omgekleed blijven we nog een tijdje kijken naar de spectaculaire show. Sascha probeert ook een aantal foto's te nemen en dat is nog best lastig.

Onderweg naar huis begint het hard te regenen en dat blijft zo doorgaan tot we thuis zijn. Helaas betekent dat wel dat de was die ik buiten had laten hangen nu helemaal doorweekt is. Dat wordt weer opnieuw wassen. Ach, er is nu weer genoeg regen gevallen ;)