zaterdag 8 december 2007

Tochtje gemaakt

by Carola

Nadat we de boodschappen hebben gedaan, gaan we bij een fietsenwinkel kijken. Ik kan nl echt niet met m'n eigen fiets (3 versnellingen) de heuvels op en Sascha heeft niet zo'n vertrouwen meer in zijn eigen fiets, met name de remmen, en dat is toch lastig als je met 50 km p/u de berg afrijdt!

In Auchenflower vinden we een fietsenwinkel. We worden heel goed geholpen en vinden de fietsen de we waarschijnlijk wel willen hebben. We gaan er nog wel even over nadenken, het is toch wel weer een hoop geld bij elkaar.

Daarna gaan we een stukje rijden. We gaan richting het westen, die kant zijn we nog niet opgeweest. De eerste grote stad is Ipswich, waar het over het algemeen veel warmer wordt dan in de rest van ZO-Queensland. We rijden verder het binnenland in, op zoek naar de dammen waar ons water vandaan komt. Eenmaal in de buurt van de dammen zien we in de verte wat water, terwijl we volgens de Tom-Tom echt over het water heen zouden moeten rijden. Dat is echt confronterend. Nu zien we pas echt hoe erg het eigenlijk is. We rijden verder en gaan over over Mount Glorious. Het doet z'n naam eer aan, we rijden door het regenwoud en komen plekjes tegen met geweldig uitzicht!










We gaan nog verder rijden en komen langs Samford wat ons bekend voorkomt. Voor ons gevoel zitten we echt uren van Brisbane af, maar volgens Ken (de Tom-Tom) zijn we +/- 30 minuten van ons huis vandaan! De laatste dam die we tegenkomen in de North Pine Dam. Ook die ziet er behoorlijk leeg uit. Volgend het bord zouden we erg dicht in de buurt van het water moeten zijn, maar zoals je ziet is het water behoorlijk ver weg.