zaterdag 19 januari 2008

Sportieve dag!

by Carola

We staan vandaag vroeg op. Rond 7.00 uur beginnen we aan onze fietstocht in Milton. We rijden vandaag weer een stukje verder dan afgelopen donderdag, maar we beginnen met hetzelfde stuk. Vanaf Milton rijden we naar Toowong, St Lucia en uiteindelijk komen we in West End terecht. We hebben echt aardig wat heuvels die niet echt heel makkelijk zijn. Ik voel het behoorlijk in m'n benen, maar dat is goed!

Gelukkig gaat het vanaf West End bergafwaarts, heerlijk even niet trappen. Daarna rijden we vanaf de West End Ferry naar South Bank en via de Goodwill Bridge komen we weer aan de goede kant van de rivier. Vandaag was het een rit van iets meer dan 20km, en dat hebben we in 53 minuten gedaan. Niet slecht toch?



Na het fietsen halen we even de boodschappen. Rond 15.30 uur stappen we in de auto op weg naar Southport voor een duik. Het zicht is deze keer niet geweldig, maar goed genoeg (zo'n 2-3 meter). Wel zien we weer andere dingen dan de vorige keer, op het zeepaardje na ;) Voor het eerst zien we een anglerfish, wat een raar beest is dat! Het heeft niet echt vinnen, het zwemt ook niet, maar kruipt over de bodem. Het heeft poten met vinnen tussen de tenen, echt heel raar. Ik vind het net een foutje van de evolutie, maar wel heel fascinerend. Verder zien we deze keer heel veel krabben. Een erg leuke duik zo aan het begin van de avond.