zaterdag 22 maart 2008

Dagje Cook Island

by Carola

Vanochtend ging om 4.15 (!) uur al de wekker. Oef, dat valt niet mee! Het is voor een goed doel: we gaan toch nog duiken dit weekend. Sascha is vandaag de divemaster voor de trip en daarom moeten we eerder bij de duikshop zijn dan de rest. We zijn er rond 5.00 uur, terwijl de rest rond 5.45-6.00 uur zal komen. Gelukkig zijn we vroeg, Sascha komt er nl. achter dat de tank van de bus leeg is. Heel fijn! Hij rijdt dus maar even snel naar het dichtsbijzijnde tankstation.

Daarna halen we de trailer uit de garage. Zodra die aangekoppeld is aan de bus, halen we de flessen en lood. Er is 1 stel die ook nog wetsuits nodig heeft, en Sas helpt hen bij het uitzoeken van de juiste maat.

Vandaag duik ik dus niet met Sas, en dat is best uniek. Gelukkig gaat Claire, een duikster die we al redelijk goed kennen, mee. De vorige keer op Flinders Reef heeft zij met ons gedoken en dat beviel haar wel. Ik mag haar wel, het klikt goed. We praten en lachen honderduit, en dat is best knap voor mij op de vroege ochtend ;)

Rond 7.15 uur arriveren we in Tweed Heads (net over de grens in New South Wales). We kunnen merken dat we de Sunshine State hebben verlaten, het gaat nl. hard regenen. Wanneer eenmaal alles op de boot is, vertrekken we voor een rit van ongeveer 20 minuten naar Cook Island. Het is een klein bootje, dus we merken de golven behoorlijk goed. Gelukkig heb ik m'n zeeziektepilletje al ingenomen!

Eenmaal bij Cook Island is het een stuk rustiger. Na de briefing gaan we in eerste instantie als een grote groep achter Sascha aan. Maar op een gegeven moment vinden Claire en ik het wel goed, zeker als we voor het eerst een leopardshark zien. Waanzinnig, wat een mooi beest! Hij zwemt rustig weg, geweldig! Daarna zien we nog een grote octopus, het kan voor ons al niet stuk. Zeker als we ook nog op het eind bij de juiste boei uitkomen. Een echte prestatie voor 2 duikers die absoluut niet kunnen navigeren, zeggen ze zelf ;)

Eenmaal terug op de boot, zijn we een van de weinigen die de haai hebben gezien. Best wel stoer! De tweede duik gaat een andere richting op. Er staat deze keer aardig wat stroming en we besluiten nu wel bij de groep te blijven. Nu zien we een leopardshark die lekker op de bodem ligt te rusten. Hij lijkt ons niet eens op te merken, we kunnen hem bijna aanraken! Claire heeft wel een camere bij zich, en hopelijk heeft ze mooie foto's er van gemaakt.

Doordat we zo vroeg zijn vertrokken zijn we rond 11.00 uur al weer terug aan land. Dat vind ik dan toch wel weer een groot voordeel van zo vroeg opstaan. Na het omkleden gaan we met z'n allen nog even fish and chips eten bij een lokaal tentje, en dat smaakt heerlijk als ontbijt/lunch!
Rond 14.30 uur zijn we weer in Brisbane bij de duikshop. Claire en ik laten weten dat we allebei een navigatiespecialty en diepspecialty willen doen. De navigatiespecialty kan rond half mei, maar Claire moet nog even kijken of dat voor haar ook goed uitkomt. We zijn gelukkig met z'n tweeen, dus we kunnen die cursus ook op een ander moment doen. De diepduikspecialty staat in augustus gepland. Als we die gedaan hebben, en ik m'n Rescue heb gehaald, dan kunnen we allebei ons Master Scuba Diver certificaat aanvragen, het hoogst haalbare in recreatief duiken. Dan heb ik m'n doel voor dit jaar gehaald. Maar eerst komt volgende week de Rescue Diver cursus.

Hier een foto van een leopardshark. Geen foto die we zelf hebben genomen, maar geleend van internet.