woensdag 18 juni 2008

Drukke dag

by Carola

Vanochtend om 7.45 uur vertrekken we richting Utrecht. We hebben een afspraak bij het crematorium om een sierurn uit te zoeken. We zijn erg vroeg, dus lopen we nog even over het terrein. De bloemen die zijn achtergebleven liggen op een grasveld voor het crematorium. Ze liggen er nog perfect bij. Eenmaal binnen is ma er al snel uit, de urn is dus besteld. Er wordt afgesproken dat het over een paar weken wordt opgehaald, zodat pa thuis snel thuis is.

Daarna eten we nog even wat in Utrecht en rijden we naar pa z'n werk. Dat is heel moeilijk. Ik ben er zelf nog nooit geweest, en het lijkt ook net of we pa verrassen en dat hij elk moment binnen kan lopen. We nemen z'n spullen mee en praten nog even wat met z'n baas en collega.

Aan het eind van de middag hebben we een afspraak met de notaris. De verklaring van erfrecht is gelukkig redelijk eenvoudig en kan komende week al binnen zijn. Dat is dus ook geregeld. Thuisgekomen zien we dat ma al post heeft mbt pensioen en nabestaandenpensioen, dus ze heeft nu in ieder geval zekerheid over het geld. Een hele opluchting.