dinsdag 17 juni 2008

Regeldag

by Carola

Vanochtend flink rondgebeld voor ma. Ze wilde namelijk weten of we de tenaamstelling bij verschillende bedrijven (Eneco, water etc) moeten wijzigen. Dat hoeft niet, dus dat scheelt weer. Wel kwamen we er achter dat een contract voor telefoon en internet aan het eind van de maand afloopt, maar na even gebeld te hebben weten we dat het gewoon automatisch verlengd wordt. Een zorg minder.

's Middags komt een collega van pa langs, die ons helpt met het regelen van zaken. Hij gaat voor ons uitzoeken waar ma nu precies recht op heeft qua geld van het werk van pa en van pensioen e.d. Ook gaat hij kijken hoe het zit met de verzekering die via het werk van pa loopt. Verder hebben we afgesproken dat we woensdag even naar het werk gaan, naar pa z'n bureau.

Ik bel naar het crematorium om een afspraak te maken voor het uitzoeken van een urn. Dat blijkt nog niet zo makkelijk, in eerste instantie krijg ik te horen dat we pas in juli terecht kunnen. Dat kan natuurlijk niet, wij vliegen komende week weer terug. Uiteindelijk krijg ik voor elkaar om voor woensdagochtend 9.00 uur een afspraak te maken. Gelukkig.

We maken ook een afspraak bij de notaris. En je raadt het nooit: ook op woensdag! Dat wordt dus een erg drukke en inspannende dag. Maar dan hebben we wel gelijk alles gehad wat we nu kunnen doen.

Wanneer de collega van pa weer weg is, komt een andere collega en goede vriend van pa langs. Na het serieuze en zakelijke is het nu wel even fijn om gewoon even te 'ouwehoeren' ;)