donderdag 26 juni 2008

Weer thuis

by Carola

Keurig op tijd landen we in Brisbane. Kregen we de vorige keer nog een 'welkom thuis' van de douane te horen, deze keer krijgen we alleen een stempel in onze paspoorten. De koffer en de 2 doosjes met kaas zijn er gelukkig snel en dan kunnen we door naar een quarantine officer die natuurlijk even moet kijken of we de kaas wel mee mogen nemen. Ook deze keer mag het gelukkig!

Na een korte taxirit zijn we dan eindelijk thuis. Eerst ruiken we nog de heerlijk geur van het openhaard hout, maar eenmaal in de woonkamer ruikt het iets onaangenamer. Het blijkt dat een stop is doorgeslagen, waardoor de vriezer en koelkast niet meer werken. Dus alles wat er in zit is echt erg bedorven. Echt heel smerig. Dus staan we om 8.30 uur 's ochtends dus koelkast en vriezer helemaal uit te ruimen en schoon te maken. Dat nog voordat we de koffer hebben kunnen uitpakken. We zetten ook maar alle ramen en deuren open, om zo snel mogelijk van de geur af te komen.

's Middags moeten we dan ook iets meer boodschappen halen dan gepland, we hebben nl. nu echt niets meer in huis. Voordeel is wel, dat we nu eindelijk de vriezer en koelkast schoon hebben gemaakt, dat vergeten we nl. altijd. Gelukkig blijkt het inderdaad alleen de stop te zijn, en werkt alles weer gewoon. Na de boodschappen gaan we even slapen, we zijn echt doodop. 's Avonds rond etenstijd ga ik even naar de buurvrouw om de post en de sleutel van de brievenbus op te halen. Verder bel ik nog even naar ma om te zeggen dat we veilig thuis zijn en te vragen hoe het gaat. Volgens mij vind ze het wel prettig om even alleen te zijn. Alhoewel het erg stil is, en het nu toch wel door begint te dringen dat pa echt niet meer thuiskomt.