zondag 27 juli 2008

Eindelijk weer een duik gemaakt

by Carola

Ondanks dat het zondag is, is het toch een vroege start. Om 7.00 uur vertrekken we richting de duikshop voor een dagje Straddie. Al snel komt Claire ook, zo fijn om haar na al die maanden weer eens in het echt te spreken. We hebben wel via de mail contact gehouden, maar dit is veel gezelliger. Mijn ochtendhumeur is dan ook gelijk verdwenen en we praten de hele rit naar Cleveland (waar we de carferry pakken) lekker bij.

De duikshop op Straddie (Manta Lodge) geeft aan dat het best ruig is op het water, dus ik ben benieuwd. De rubberboot wordt gelanceerd en dan gaan we op weg naar een duikstek. De geplande duikstek gaat niet door, veel te veel stroming en te hoge golven. Niet echt verantwoord om daarin te duiken. Een andere stek is gelukkig wel geschikt. Claire, Sas en ik duiken samen, want wel grappig is met 2 fotografen. Er staat best veel stroming en het eerste stuk is dan ook best hard werken. Maar heerlijk om weer in het water te liggen, zeker nu want het water is warmer dan de luchttemperatuur. Het zicht is niet geweldig, maar toch wel een aardige duik.

De tweede duik wordt een driftduik. Dat betekent lekker meegaan met de stroming, echt zweven in het water. En dan horen we het: walvissen! Wat een waanzinnige ervaring om ze alleen al te horen. Ze lijken zo dichtbij dat we alledrie om ons heen blijven kijken omdat we ze elk moment verwachten te zien. Dat gebeurt natuurlijk niet, maar het is echt geweldig om die geluiden in het echt te horen.

Het lekkerste van duiken op Straddie is dat we daar lekker kunnen douchen en al onze spullen gelijk kunnen spoelen. Dat scheelt thuis een hoop tijd en belangrijker: water! Onze groep is binnen 20 minuten helemaal klaar, en dat komt goed uit want we moeten de ferry halen. Gelukkig zijn we mooi op tijd bij de ferryterminal.

Al met al een geslaagde dag. Claire nodigt ons ook nog uit voor haar verjaardag (dinsdag 5 augustus). Dan staat er een etentje in een Mexicaans restaurant op de planning. Leuk!