zaterdag 4 oktober 2008

Dagje Straddie

by Carola

Het is weer een mooie dag, gelukkig maar want we gaan weer duiken op Straddie! Sas gaat deze keer eens mee als een plezierduiker, een hele verandering! Wat later dan gepland vertrekken we vanaf de duikshop richting Cleveland, waar we de ferry pakken naar North Stradbroke Island. Echt precies op tijd komen we aan in Cleveland, ze zijn al de auto's op de ferry aan het laden.

Sas en ik duiken samen met Claire en Russell, en ik moet maar zorgen dat we niet verdwalen. De eerste duik is helemaal geweldig. Bij het anker zien we al 2 schildpadden en een kleine rog. Wanneer Claire en Russell er ook bij komen, gaan we lekker een stukje zwemmen. We voelen zelfs wat thermoclines, iets wat ik nog niet eerder zo sterk heb meegemaakt in zout water: van 22 naar 18 graden! Op het eind van de duik, ook weer bij het anker zien we een enorme rog die wordt schoongemaakt. Heel relaxt zwemt hij om ons heen. Sas en Claire krijgen dus genoeg mogelijkheden om foto's te maken. Wat een enorm beest!

De volgende duik is wat minder, het zicht is niet geweldig. De wind is aardig gaan waaien, en dat heeft z'n effect op het zicht. Ik zie wel een schildpad, maar helaas is die overleden. We zien nog een paar nudibranches, maar verder is er weinig te zien. De stroming is ook best redelijk, dus het valt niet mee om foto's te nemen.

Na de duiken gaan we met z'n allen naar de pub om de logboeken in te vullen en te genieten van het uitzicht. Het voelt altijd als een vakantie wanneer je naar Straddie gaat, heerlijk!

's Avonds komen Claire en Russell bij ons eten. We houden natuurlijk een bbq, wel zo makkelijk. Sas heeft z'n beroemde aardappelsalade gemaakt en Claire neemt haar coleslawsalade mee. Sas krijgt een nudiherkenningskaart die hij mee kan nemen onder water, en een kaart waarin Claire heel erg haar best heeft gedaan om Nederlands te schrijven. Echt heel erg stoer! Het is een gezellige avond, lekker even bij kletsen over van alles en nog wat. Tot groot plezier van Claire krijgen we bezoek van een possum tijdens de barbie, had ze nog niet gezien. Over 2 weken gaan we bij hun eten, Claire gaat kokkerellen!