zaterdag 15 november 2008

Dagje Moreton Bay

by Carola

De dag begint vroeg: om 5.10 uur gaat de wekker. Maar het is voor een goed doel: we gaan een heerlijke trip maken op Moreton Bay op een luxe boot!

Om 6.15 uur zijn we bij de duikshop. Door wat pech, lekke band van de trailer, vertrekken we ietsjes later dan gepland naar Scarborough. Rond 7.45 uur zijn we in de haven van Scarborough waar de Ocean Cat (onze boot van vandaag) net heeft aangelegd. Nadat iedereen aan boord is gekomen en alles heeft opgeruimd, is het tijd om te vertrekken.

Na een uur en 3 kwartier zijn we bij de eerste duiksite (Flinders Reef - Turtle Cleaning Station). Sas werkt vandaag niet, dus we kunnen lekker plezier duikjes maken. Ik ben nog nooit bij het turtle cleaning station geweest en vind het geweldig om de schildpadden te zien. Verder zien we nog een hoop grote batfish, kortom een heerlijke duik. Het water begint al lekker op te warmen (zo'n 23-24 graden), en het zicht is behoorlijk goed.



Na de eerste duik is het tijd voor de morning tea: thee met sausage rolls en cake. Heerlijk! Wanneer iedereen de morning tea op heeft en z'n tank heeft gewisseld, varen we naar de tweede locatie: Aldans Cave. Ook nu is het zicht weer goed. Het is vandaag batfish dag ook hier zitten er weer een aantal. Ze zijn echt heel groot: zeker 30-40 centimeter! Gelukkig zien we weer een schildpad, deze wordt door een aantal vissen schoongemaakt. Zo leuk om te zien!





Na de tweede duik varen we naar een rustige plek vlakbij Moreton Island. Daar wordt de lunch geserveerd: kip met patat en salade. Heerlijk. De lunch is een van de redenen waarom we graag op deze trips meegaan! De locatie is ook erg vervelend: waanzinnig mooi uitzicht en helder blauw water.




Een heerlijk begin van het weekend zou ik zeggen