zondag 2 november 2008

Duiken en Sightseeing Tour

by Carola

Ik zou eigenlijk dit weekend de scenario's moeten doen van de Rescue Cursus, maar ProDive kon niet genoeg vrijwilligers vinden die slachtoffer konden spelen. Balen, want ik wil echt graag nu eens de cursus afronden, maar het is nu verplaatst naar zaterdag 8 november.

We gaan dus maar weer lekker naar onze duikstek. Eerst kijken we of we een andere kantduik kunnen maken (Narrow Neck Reef), maar daar kunnen we nog amper onze auto kwijt. Vorige week werd daar namelijk de Indy gehouden, autoraces, en was de straat omgetoverd in een racecircuit. Alle hekken etc. staan er nog en je kan nauwelijks het strand op.

Tegenover onze duikstek zijn vandaag de Powerboat races. Gelukkig kunnen we wel gewoon duiken. De duik is heerlijk, nauwelijks stroming en echt goed zicht. We zien aardig wat squid, cuttlefish en 3 octupussen. Super, en eenmaal boven water zien we dat we onze langste duik ooit hebben gemaakt: 90 minuten! Dat verklaart wel waarom ik het op een gegeven moment koud kreeg..


Nadat we alles hebben ingepakt en ons hebben omgekleed, gaan we een scenic tour maken. We gaan naar Mt Tamborine. Dat is wel een uitdaging voor de auto, zeker wanneer de weg met 13-15% omhoog gaat en dat met onze duikspullen. Maar we redden het (zij het met moeite!), en het uitzicht is bijzonder mooi. Bij onze eerste stop zien we in de verte aardig wat bosbranden, niet zo goed teken. En je ruikt het ook behoorlijk. Wanneer we verder doorrijden, komen we langs een aantal wineries en heel veel stalletjes waar je avocado's kan kopen. Er staan geen verkopers bij, je pakt de avocado's en stopt geld in een geldkistje. Erg leuk.


Op de weg terug zien we een bord met aanwijzingen voor watervallen. Leuk, alleen is het een flinke wandeling door het bos en dat is niet zo'n succes in een korte broek en slippers. Daar gaan we nog wel een keer naar toe wanneer we er voor gekleed zijn (beschermd en dichte schoenen en natuurlijk insect repellent!).