dinsdag 30 december 2008

Australia Zoo

by Carola

Vandaag gaan we naar Australia Zoo! We hebben wel een lekkere dag uitgekozen: het is echt heel erg warm en zonnig vandaag. We zorgen er dus dan ook voor dat we ons goed hebben ingesmeerd en dat we zonnebrillen, petten en genoeg water bij ons hebben.

Als eerst gaan we naar het Crocoseum, waar Terri, Bindi en Robert de krokodillen gaan voeren. Eerst krijgen we een hele show met slangen, olifanten en vogels, erg leuk gedaan. De vogels vliegen gewoon rond en de medewerkers lopen met slangen rond. Heel apart om dat nu in het echt te zien. Maar dan komt de show: langzaam komt Graeme, de krokodil in de hoofdrol, de arena binnen gezwommen. Terri en Wes (de beste vriend van Steve Irwin) voeren de krokodil op verschillende plekken, en laten ook zien hoe een krokodil jaagt. Erg stoer, maar ik ben blij dat we veilig op de tribune zitten!

Na de show lopen we het park af. Ik aai kangaroes en koala's, heb ik altijd al willen doen. Verder zien we nog kookaburra's, allerlei slangen waarvan de meeste gewoon hier leven, brr!, en gaan we ook nog kijken bij een tijgershow. De beesten hebben het ook erg warm, maar ze willen toch wel spelen met de oppassers, vooral in het water!

Op de terugweg stoppen we nog bij een fruitstalletje aan de Steve Irwin Way. We kopen nog wat heerlijke mango's, kersen en watermeloen. Heerlijk dat dat nu allemaal in het seizoen is! Echt een leuke dag, Australia Zoo is lang niet zo groot als we dachten, maar het is echt allemaal leuk opgezet. Hoewel er best veel mensen waren vandaag, hebben we dat het grootste deel van de dag niet echt in de gaten gehad.