woensdag 31 december 2008

Laatste duik van 2008

by Carola

Vlak voordat we naar Southport gaan, worden we gebeld door de makelaar: er komt iemand langs om een prijsopgave voor het hot water system te maken. Ik zeg dat wij op het punt staan om weg te gaan en dat we de sleutels achterlaten voor de loodgieter. Dat is ok, dus wij kunnen gaan.

De temperatuur is al aardig opgelopen: om 9.00 uur is het al 30 graden. HEt wordt vandaag een bijzonder warme dag, perfect weer om te duiken! We zijn dan ook blij als we in het water liggen, hoewel het water erg fris aanvoelt. Dat wordt bevestigd tijdens de duik: het water is maar 19 graden! HEt zicht is vandaag echt heel erg slecht, dat komt waarschijnlijk door het noodweer van 2 dagen geleden. Er is ook erg weinig vis vandaag, maar we zien wel een speciale ghostpipefish!

Al met al een niet echt geweldige duik, maar het was wel lekker verkoelend! Wanneer we alle spullen hebben ingepakt leggen we een kleed in de schaduw en gaan we lekker picknicken. Er staat een lekker briesje, dus we merken niet echt dat het 35 graden is.

Eenmaal terug in Brisbane gaan we eerst langs de duikshop. Onze flessen moeten gevuld worden. We blijven weer veel langer hangen dan gepland, en schrijven ons ook nog even in voor 2 bootduiken op vrijdag 2 januari op Cook Island. Dat wordt vroeg opstaan: we moeten al om 5.45 uur (!) bij de duikshop zijn. Verder schrijf ik me nog in voor een duiktrip naar Straddie op 10 januari, Sas leidt die trip als Divemaster. Sas heeft nl nu al 2 keer tijdens zo'n trip manta's gezien, en ik wil ze nu eindelijk ook eens een keertje zien!

Wanneer we thuis komen, hebben we een voicemail. Het is een loodgieter die meldt dat aanstaande maandag ons nieuwe hot water system wordt geinstalleerd! Hopelijk gaat alles vlotjes zodat we vanaf maandagavond weer heet water hebben.