zaterdag 20 december 2008

Winderige dag op Moreton Bay

by Carola

Rond 6.30 uur vertrekken we in de ProDive bus naar Scarborough. Vandaag gaan we weer met de heerlijk luxe OceanCat boot duiken! Tijdens de briefing door George, de kapitein, horen we dat het erg winderig is in de baai: 20-25 knopen! Buiten de baai is het nog erger: 30-35 knopen. We blijven dus maar in de baai. Hij waarschuwt ons voor een ruige trip naar de duiksite, maar zegt dat het op de duiksite een heel stuk rustiger is.

Het is inderdaad een ruige trip, ondanks dat ik m'n Kwells (zeeziektepilletjes) heb ingenomen voel ik me niet echt geweldig. En ik ben niet de enige. Maar eenmaal op de duiksite is het een andere wereld: redelijk rustig en een stuk beter weer.

De eerste duik doen we op Curtin Artificial Reef, zoals de naam al zegt een kunstmatig rif van allerlei schepen. Het water is heerlijk, zo'n 24 graden en ondanks dat het zicht niet geweldig is is het een heerlijke duik. We komen behoorlijk veel hele grote nudi's tegen, stonefish, een murene en natuurlijk de wobbies. Verder zien we ook nog een paperfish: een zeer vreemde vis, beetje een experiment van moeder natuur ;) Echt een heerlijke duik, maar helaas is de lucht al veel te snel op!



Na een morning tea met kleine sausage rolls is het tijd voor de tweede duik. We zijn iets verder gevaren en gaan nu een drift duik maken. Dat betekent dat we de stroming het werk laten doen en wij lekker in het water zweven. Deze keer zien we een aantal hele grote, dikke zeesterren, een aantal nudi's en een zwarte lionfish. Die hadden we nog nooit gezien!






Eenmaal weer boven water nemen we een heerlijke warme douche aan boord en kleden we ons om. Dan is het lunchtijd: heerlijke salade, kip, patat en als afsluiting ijs. Echt genieten! De locatie is ook super: bij Tangalooma, waar behoorlijk grote scheepswrakken liggen in ontzettend mooi turquoise water.





Na een ruige rit terug naar Scarborough laden we alles van boord. En dan begint het te regenen. In de regen ontkoppelen we onze spullen en laden we alles in de trailer om zo snel mogelijk in de bus te gaan zitten. Ondanks de wind en regen, weer een heerlijke dag. Ik kan niet wachten tot de volgende trip!