zaterdag 24 januari 2009

Bargara - Dag 1

by Carola

Na een heerlijke nacht slapen, sta ik rond 5.45 uur op. Sas is al lang wakker en heeft de camera's al voorbereidt voor de duiken van vandaag.

We zijn lekker vroeg bij het duikcentrum, dus we kunnen op ons gemak de setjes in elkaar zetten. Het weer is ook vandaag niet geweldig: heel erg warm en het regent heel hard. Maar nat worden we toch wel van het duiken ;)

De duiken zijn, net als in September, weer erg fijn. De eerst duik gaan we via een enorm mooi en groot wrak naar een vliegtuig. Ik duik met Claire en Russell. Russell raakt echter al snel een loodpocket kwijt. We besluiten dus om te keren om de loodpocket te vinden. Gelukkig vinden we het bij het wrak. We blijven daar rondhangen, want het is echt heel mooi en er zit zo verschrikkelijk veel vis!

Na een heerlijke morning tea met muffins, wat gelijk ook ons ontbijt is, is het tijd voor de tweede duik. We blijven op dezelfde duikstek en deze keer duik ik alleen met Russell. De duik is heerlijk, we nemen alle tijd om het enorme wrak te verkennen. Er zit enorm veel silver batfish, we zien nog een grote stonefish, een slapende wobbiegong shark, 4 enorme grote batfish en nog heel veel meer, geweldig! De water temperatuur is ook erg aangenaam: zo'n 26-27 graden!

De terugweg naar de boat ramp is weer spannend. Het is laagtij en er staat zo weinig water dat de boot vast komt te zitten. Maar de mannen trekken de boot los en met veel gemanoevreer komen we aan bij de boat ramp.

Nadat we alles bij het duikcentrum hebben gespoeld, gaan we even terug naar het resort om te douchen en droge kleren aan te trekkend. We zijn nl. allemaal doorweekt van de regen, en het is wel prettig om even wat droogs aan te trekken. Daarna gaan we lekker fish and chips eten en onze logboeken bijwerken.

De lunch maakt iedereen lekker slaperig, dus we gaan lekker even een beautyslaap doen voordat we op zoek gaan naar wat avondeten. We besluiten bij de golf club te eten, en het smaakt prima.
Morgen staan weer 2 duiken op de planning!