zaterdag 3 januari 2009

Dagje Moreton Bay

by Carola

We gaan weer een dag op Moreton Bay doorbrengen en dat betekent vroeg opstaan. Eenmaal bij de duikshop zijn we niet eens de eersten, en mooi op tijd kunnen we vertrekken op weg naar Scarborough.

We timen het precies goed met het inladen van de spullen op de boot, precies wanneer de veiligheidsbriefing begint, gaat het echt keihard regenen. Gelukkig staan we overdekt op het duikplatform. De rit naar de duiksite is net als 2 weken geleden erg ruig: er staat een wind van ongeveer 25 knopen en het regent lekker. Maar eenmaal bij de site is het heel anders, het stopt met regenen en het water is een stuk rustiger.

De eerste duik is een driftduik, dat betekent zweven met de stroming. Het zicht is niet geweldig, maar we zien toch 2 nieuwe nudis, een flink aantal juvenile catfish op een hoop en een paar mini (niet groter dan 1cm) felgele boxfishes. Eenmaal boven water is het ongeveer 20 minuten wachten op de boot, omdat iedereen op een totaal andere plek is uitgekomen.



Na een heerlijke morning tea met thee en sausage rolls is het tijd voor de tweede duik. Deze keer is het een wrakduik, de Enterprise op Curtin Artificial Reef vlakbij Moreton Island. Het is even zoeken naar het wrak, omdat het anker niet ligt waar we dachten maar we vinden het. Er is echt heel veel leven op het wrak. Sas spot een shovelnose shark vlakbij het wrak, we zien echt enorm grote batfish, maar ook weer 10cm grote nudis en een scorpionfish. Verder zien we in het wrak nog een grote wobbiegong shark, een grote parrotfish die lekker aan het eten is, en 3 hele grote trevallys die elkaar achtervolgen. Op de terugweg tijdens de opstijging zien we ook nog een lionfish. Kortom weer een erg geslaagde duik.





Na een heerlijke lunch bij de Tangalooma wrecks is het tijd om richting Scarborough te gaan. Deze rit is ook weer redelijk ruig, maar lang niet zo erg als vanochtend. Eenmaal aan land pakken we onze spullen in en gaan we met z'n allen in de ProDive bus terug naar Brisbane.