zaterdag 17 januari 2009

Dagje OceanCat

by Carola

Het is weer tijd voor een dag duiken! En dat betekent een vroege start: rond 6.00 uur zijn we bij ProDive. Nadat iedereen zich aan elkaar heeft voorgesteld vertrekken we richting Scarborough.

Mooi op tijd zijn we in de haven, en Audrey en Nathan (2 duikers die we al een tijdje kennen) ontmoeten ons daar. Iedereen zet z'n setje in elkaar en laadt het op de boot. Na een korte briefing van George, de kapitein, vertrekken we. Ondanks dat het vandaag redelijk rustig is op het water, heb ik toch maar m'n Kwells ingenomen, je weet maar nooit.

De eerste duik is een lekkere driftduik over Curtin Artificial Reef, een reef van scheepswrakken. Erg mooi, ondanks dat het zicht niet echt geweldig is. We zien 3 erg grote batfish en een enorme trumpetfish en natuurlijk tig andere kleinere vissen.

Voordat we aan de morning tea beginnen, gaan we eerst naar de volgende site. We hebben ook 2 snorkelaars aan boord, dus gaan we naar de Tangalooma wrecks. Leuk, een ondiepe duik bij erg grote wrakken. Na de heerlijke morning tea van sausage rolls en cake is het tijd voor de duik. Het is erg mooi. We zien een shovelnose ray (waarvan ik dacht dat het een haai was), een kleine lionfish en veel bannerfish. Heerlijk, een uur rondcruisen rond de wrakken. Boven ons zijn veel mensen aan het snorkelen wat ook wel een apart gezicht is!

Nadat iedereen weer aan boord is en zich omgekleed heeft, heerlijk zo'n warme douche aan boord!, gaan we naar een rustig plekje voor de lunch.

Het is inmiddels harder gaan waaien en de rit terug is een stuk ruiger. Ik blijf maar weer gewoon buiten staan, daar word ik tenminste niet zeeziek. Ondanks de ruige rit was het weer een heerlijke dag op Moreton Bay!