vrijdag 2 januari 2009

Happy 2009!

by Carola

Allereerst natuurlijk: iedereen een geweldig 2009 toegewenst! Dat al je wensen uit mogen komen.

Na een luie nieuwjaarsdag, gaan we vandaag weer lekker duiken. Sas heeft al vroeg de boodschappen gedaan en net op het moment dat we weg willen gaan, wordt er aangebeld: een loodgieter voor het hot water system. Hij noteert wat gegevens en is gelukkig snel weer weg.

Maar goed, wij gaan op pad zodra de loodgieter weg is. We zijn best wel laat, rekening houdend met het getij. En in Southport is het echt ontzettend druk, maar uiteindelijk komen we op onze vaste duikstek. Tijdens het aankoppelen komen we Ian Banks tegen, een bekend gezicht in de duikscene hier in Queensland. Na elkaar gelukkig nieuwjaar te hebben gewenst, vertelt hij ons dat er weer een zeepaardje zit, en er schijnt zelfs een baby zeepaardje te zijn. Snel koppelen we onze spullen aan en gaan we het water in.

Het zicht is iets beter dan 2 dagen geleden, maar de duik is echt geweldig. We zien heel veel octupus verstopt in elke hol. Verder zien we weer 2 ornate ghostpipefish, een jonge lionfish, een cuttlefish en weer 2 alienlooking striped anglerfish. Wanneer we bijna bij onze boei zijn, zie ik nog een zeepaardje! Geweldig, ik had echt niet verwacht zoveel te zien! En dat op 4-5 meter diepte!

Eenmaal terug in Brisbane laten we meteen onze flessen weer vullen, we hebben ze nl. morgen weer nodig. Morgen gaan we weer een dagtrip op Moreton Bay maken, kan niet wachten. Het zal alleen wel een ruig ritje worden naar de duikstek, ze verwachten een windsnelheid van 20-30 knopen. Ik zal de zeeziektepilletjes dus maar inpakken.