zaterdag 11 april 2009

Vanuatu - Dag 1

by Carola

We gaan duiken! Na wat fruit als ontbijt zetten we onze setjes in elkaar en gaan we naar de boot. Helaas moeten we met gidsen duiken, wat niet echt een succes is. Tijdens de 3 duiken die we vandaag doen raken we, nadat we de eerste foto hebben genomen, al de gids kwijt. We doen dus maar ons eigen ding, de weg terug vinden we toch wel. Het zicht is namelijk zo goed, dat we bij wijze van spreken de boot constant kunnen zien.

Het zicht is zoals gezegd erg goed en het water is heerlijk, zo'n 28 graden. De meeste mannen in de groep duiken gewoon in boardshorts en een sharkskin, maar Sas en ik vinden ons 3 mm wetsuit erg prettig. Het valt ons wel op dat het onderwaterleven niet echt heel veel verschilt met wat we bijvoorbeeld in Moreton Bay zien.

Tussen de duiken door gaan we weer terug naar het eiland om even een nieuwe fles te pakken en te lunchen. Erg relaxed moet ik zeggen.

's Avonds eten we op het eiland. Daarna bekijken we de foto's van de dag. Iedereen is erg moe van een dag duiken, dus om 21.30 uur ligt iedereen wel op bed. Morgen weer een drukke dag en we gaan morgen onze eerste nachtduik in Vanuatu doen!