vrijdag 10 april 2009

Vanuatu here we come!

by Carola

Om 4.00 uur gaat de wekker, wat vroeg! Maar het heeft een goede reden: we vliegen vandaag naar Vanuatu! Ik had afgelopen woensdag al een taxi geregeld die keurig iets voor 5.00 uur voor komt rijden. Doordat er nauwelijks verkeer is op de weg, zijn we al binnen 20 minuten op het vliegveld.

Terwijl we op de rest van de groep wachten, laten we onze duiktassen nog even sealen. De groep bestaat uit 10 personen, inclusief Miguel de tripleider. We checken als een groep in, zo compenseren we elkaar voor ongetwijfeld wat te zware tassen her en der. Daarna gaan we maar gelijk door de douane. Onze cameratas is veel te zwaar (15 kilo, terwijl 7 kilo is toegestaan), maar gelukkig kunnen we wat onderdelen bij anderen in de tassen kwijt.

De vlucht zelf verloopt lekker soepel. We maken een tussenstop op Santo, een ander eiland van Vanuatu, en daarna is het nog 20 minuten vliegen naar Port Vila. Eenmaal op het vliegveld worden we opgewacht door Mel, de manager van de duikshop op Hideaway Island. Hij heeft vervoer voor ons en onze bagage geregeld. We gaan met 2 bussen (1 voor ons en 1 voor de bagage) naar de ferry. De ferry is nog geen 10 minuten en voor we het weten zijn we al op Hideaway Island.

Sascha en Miguel gaan bijna gelijk al een verkenningsduik maken op zoek naar een geschikte plek voor de open water cursus. Er zijn nl. nog 2 mensen die al hun open water duiken nog moeten doen, en nog 1 die alleen nog haar laatste open water duik moet doen.

's Avonds zijn we uitgenodigd voor een welkoms hapje en drankje bij de eigenaren van het resort. Erg gezellig, en we proeven ook gelijk het lokale bier: Tusker. Het is een licht biertje en zelfs ik vind het wel te drinken. Daarna gaan we met z'n allen avondeten in de pub en genieten van onze eerste avond op het eiland. Morgen beginnen we met duiken!