donderdag 16 april 2009

Vanuatu - tot ziens!

by Carola

Nadat we alles hebben ingepakt (de duikspullen zijn helaas nog niet droog), is het tijd om uit te checken. De rekening valt mee, gelukkig is de Vatu (lokale geld) niet zo heel veel waard.

We hebben nog een paar uur voordat we naar het vliegveld worden gebracht, dus we gaan even naar de stad. Sas wil een cd kopen met lokale muziek, die hij wil gebruiken voor de dvd met foto's van de trip. We pakken de ferry, die constant gaat, en daarna een bus. We spreken een prijs af (wat je altijd moet doen voordat je instapt!) en rijden naar Port Vila.

We struinen door de straten. Het is echt best wel druk, zeker als je een paar dagen op een rustig eiland hebt doorgebracht. Uiteindelijk vinden we wat muziek wat wel gaat passen. Daarna lopen we nog even over de markt, heerlijk al dat verse fruit, en gaan even wat lunchen. De rest van de middag brengen we lekker relaxt door op Hideaway Island en maken we nog wat foto's.

Rond 17.00 uur worden we naar het vliegveld gebracht na een uitgebreid afscheid van de gidsen. Zij dragen onze tassen op de ferry en zorgen ervoor dat de bagage op het vliegveld wordt afgeleverd. Wij stappen met z'n allen weer in een busje. Het vliegveld is echt heel klein, en ondanks dat we 2 uur van te voren aanwezig moesten zijn, kunnen we nog niet inchecken. Ach ja, eiland tijd een heerlijk begrip ;) We blijven wel bij de balie staan, zodat we als eerste als groep in kunnen checken. En dat is maar goed ook, 15 minuten later staat er een enorme rij!

De vlucht verloopt prima, en rond 21.45 uur zijn we weer in Brisbane. We nemen afscheid van iedereen en spreken af dat we met z'n allen volgende maand een reunieduik gaan maken, en ook de dvd die Sas gaat maken gaan bekijken. Het was echt een heerlijke vakantie, en een supergroep!