woensdag 20 mei 2009

Zachtjes tikt de regen....

by Carola

Het regent enorm hard. Vannacht is het begonnen, en de voorspellingen beloven weinig goeds. Om 16.00 uur krijgen we een email van de CEO waarin staat dat iedereen toestemming krijgt om vroeg naar huis te gaan ivm de verwachte verkeerschaos. Het regent nl. zo hard dat straten zijn ondergelopen. Zelfs de grote snelwegen staan onder water.

Ik pak om 16.30 uur de bus naar huis. Gelukkig is die op tijd. De buschauffeur meldt dat hij de helft van z'n normale route niet kan rijden ivm de overstromingen. De suburb Herston, waar onze straat aan grenst is zo goed als afgesloten omdat de 2 belangrijkste wegen daar onder water staan. Het is echt niet te geloven dat er zoveel regen is gevallen. Ik ben nu echt heel blij dat wij redelijk boven aan een heuvel wonen. Ons huis heeft nergens last van, zelfs geen lekkage.

's Avonds op het nieuws zien we pas hoe erg het is. Zelfs bij ons in de buurt. Maar al die regen brengt ook goed nieuws: in een dag zijn de dammen van 59.5% naar ruim 67% gestegen. De verwachting is dat ze nu ruim boven de 73% uitkomen. Iets wat al zeker 7 jaar niet is gebeurd.