zaterdag 13 juni 2009

Dagje Moreton Bay

by Carola

Om 4.30 uur gaat de wekker: dat valt niet mee! Het is koud en donker wanneer we naar de duikshop rijden. Sas moet vandaaag werken als DM dus moeten we er vroeg zijn om alles klaar te hebben voordat de klanten komen.

Om iets over 5.30 uur komt de eerste klant al. Dat is vroeg, aangezien ze pas om 6.15 uur bij de duikshop moeten zijn. Uiteindelijk kunnen we om 6.30 uur vertrekken naar Scarborough, waar we op de boot stappen voor een heerlijke dag duiken.

Ik duik vandaag met Ina, een Duitse die op zakenreis is in Australie. De eerste duik gaat lekker, en we zien al heel snel een enorme schildpad! Voor de rest zien we nog een aantal wobbiegong haaien, enorme scholen vis in allerlei soorten en maten en een lionfish. Kortom een geslaagde duik!

Na de morning tea is het tijd voor de 2e duik. Dit keer staat er best wat stroming. We volgen de groep en ik zie flink wat verschillende nudibranchs in allerlei kleuren. Erg mooi! De stroming maakt het alleen wel een uitdaging om er een foto van te maken.

Na de lunch kunnen we een 3e duik maken, naar de potato cods! Het komt echt nooit voor dat de omstandigheden zo goed zijn dat we daar 2 weken achter elkaar kunnen duiken. Mijn buddy gaat deze keer niet mee, dus ik duik met Sas. We gaan als een groep naar beneden en houden ons goed vast aan de ankerlijn in verband met de sterke stroming aan de oppervlakte. De duik is weer geweldig, deze keer heb ik gelukkig meer lucht dan de vorige keer.

Op de weg terug kijken we de dvd die Sascha heeft gemaakt van de Vanuatu duiktrip. Iedereen vindt het erg leuk, en de herinneringen komen weer naar boven bij het horen van de tropische muziek en het zien van de foto's!

Het is weer een erg geslaagde dag op het water, en wanneer we 's avonds om 21.00 uur weer thuis zijn zijn we heel moe maar erg voldaan!