dinsdag 23 juni 2009

Dagje Utrecht en lekker uit eten!

by Carola

Rond een uur of 10.30 uur rijden we naar het station in Woerden. Wanneer ik de parkeerplaats bij het station wil oprijden, zie ik dat er geen kaartjes worden uitgegeven. Je kan alleen nog met chipknip (die hebben we natuurlijk niet opgeladen), een abonnement of creditcard toegang krijgen. Ik pak dus maar m'n creditcard, toch wel erg handig om te hebben!

We parkeren lekker dicht bij de ingang van het station en na het kopen van de kaartjes gaan we naar het perron. Het weer is ook vandaag weer heerlijk zomers, en we hebben allebei veel zin in een ochtendje Utrecht. De trein is keurig op tijd en binnen 10 minuten zijn ma en ik in Hoog Catharijne.

We gaan eerst lekker naar buiten, even een bakkie doen op een terras. Onder het genot van een sapje en een stukje appelgebak (heerlijk Nederlands!) praten we lekker bij en kijken we naar de mensen die voorbij lopen.

De rest van de ochtend kopen we natuurlijk heerlijke Domtorentjes, en ook wat leuke kleren. We lunchen heerlijk op een terras aan de Oude Gracht. Na een paar uur wordt het wel weer tijd om naar huis te gaan, de hondjes zullen nu vast wel even uitgelaten willen worden.

's Avonds lopen we rustig naar Hoochwoert, het nieuwe plein in Woerden. We gaan nl. lekker uit eten bij de Griek. De eigenaren hadden eerst een snackbar bij m'n ouders in de straat, dus we kennen ze erg goed. De reservering stond ook onder 'buurvrouw', en zodra we dat tegen de serveerster zeggen weet ze gelijk al wie we zijn. We besluiten lekker buiten te eten, het weer is nog zo lekker, daar moeten we nog van genieten!

Het eten is heerlijk, ik kies vooraf de calamari ringen en als hoofdgerecht de mousaka. Samen met de rose is het heerlijk. We krijgen na het voorgerecht ook een glaasje ouzo, en dat smaakt ook wel. Ik had het nog nooit gedronken, maar die anijssmaak is wel lekker. Het is alleen best wel sterk ;)

Tussen de maaltijden door praten we nog even lekker bij met de eigenaren. Zij hebben ook van dichtbij meegemaakt wat er vorig jaar allemaal is gebeurd en zij zijn ook erg aangeslagen daardoor. Het is wel heel erg lief om te merken dat ze zo meeleven. Zij kenden pa ook erg goed, en doen erg hun best om ma te steunen.

We krijgen de koffie en het likeurtje van het huis en heerlijk voldaan gaan we een paar uur later weer naar huis. Een heerlijke avond!