vrijdag 5 juni 2009

Women in Diving seminar

by Carola

Na een superdrukke en chaotische dag, loop ik rond 17.15 uur naar het bedrijf waar Claire werkt. Ze belde nl vanmiddag om me een lift aan te bieden naar het seminar waar we allebei vanavond naar toe gaan. Geweldig, dat scheelt weer een interessante rit met het openbaar vervoer.

Iets over half 6 rijden we weg. Russell, de verloofde van Claire, brengt ons naar het conferentiecentrum in Bardon. Ondanks dat het heel druk is op de weg, komen we redelijk op tijd aan.

De avond is erg gezellig en informatief. Wij vonden de presentatie van Earthwatch en de projecten die ze doen het meest interessant. Als vrijwilliger kan je een dag of langer meedraaien met een van hun projecten. Ze doen een project wat onderzoekt in hoeverre plastic de dood van schildpadden veroorzaakt hier op North Stradbroke Island. Je kan daar een dag meedraaien en dat lijkt ons wel wat.

Verder zijn er ook nog presentaties over de duikuitrusting, wat steeds meer op vrouwen is gericht, en Valerie Taylor vertelt haar levensverhaal. Zij heeft oa de haaienscenes van Jaws gefilmd (met de echte haaien) en duikt al 50 jaar. Ze is nu 74, maar je zou het niet zeggen.

Aan het eind van de avond worden er nog wat prijzen verloot. Claire en ik winnen allebie een jaarabonnement op Sport Diver magazine. Best een leuke prijs, dat is nl het blad wat we regelmatig kopen.

We zijn iets later thuis dan gepland, dat wordt dus een korte nacht aangezien we morgen om 6.00 uur bij de duikshop moeten zijn!