zaterdag 8 augustus 2009

Duik op de South West Wall

by Carola




Voor het eerst sinds 2.5 maand gaan we weer eens een kantduik maken in Southport. Het zicht is erg goed vandaag, alleen staat er nog best redelijk wat stroming aan het begin van de duik. We zien 2 zeepaardjes die gezellig bij elkaar zitten, cuttlefish die ons maar bleef achtervolgen, octopus, krab, een pipefish en een striped anglerfish. Helemaal geweldig, zeker die anglerfish want die zijn altijd erg lastig te zien.
Een heerlijke duik, zeker aan het begin van de dag. Het was wel een vroege start, maar het was het zeker waard! Het is niet voor niets onze favoriete stek! Sas heeft zich flink uit kunnen leven met z'n nieuws macrolens.

Wanneer we boven water komen, zien we 2 duikers ook het water uitkomen. Ze hebben net hun Open Water brevet gehaald, en dit is hun eersts duik naar de cursus. Zij hebben de zeepaardjes niet gezien, dus we vragen hoeveel lucht ze nog hebben in hun flessen zodat we ze de zeepaardjes kunnen laten zien. De man gaat met Sas mee, terwijl ik met de vrouw aan de oppervlakte blijf.

Nadat we alles hebben ingepakt, rijden we naar Adreno, de duikschool waar ik m'n Divemaster ga doen. Ik heb nl. niet alle spullen en wil de rest even ophalen. We kletsen even bij met Andy, m'n instructeur, en komen de duikers van Southport weer tegen. We laten ze de foto's zien die Sas heeft gemaakt. Daarna wordt het wel weer eens tijd om naar huis te gaan. De dag vliegt voorbij.