zaterdag 3 oktober 2009

BBQ

by Carola

Rond een uur of 9.30 uur stappen we op de bus richting de stad. Eenmaal bij David Jones vinden we gelukkig wat kleding voor Sas. Hij had nl nodig broeken en poloshirts nodig. Wanneer hij z'n voorraad voor een jaar heeft verzameld is het even slikken bij de kassa. Gelukkig krijgen we 20% korting op de polo's en nog eens 10% op het totaalbedrag met een klantenkaart. Scheelt toch behoorlijk.

Nadat we met de bus weer naar huis zijn gegaan, laden we de gasfles in de auto en rijden dan eerst naar de slager. Het is altijd gezellig bij de slager, en tussen het bijpraten door halen we flink wat bbq worstjes en nog wat ander spul. Daarna is het op naar Barbecues Galore, want de gasfles van de barbie is zo goed als leeg.

Wanneer Sas uit de auto stapt, komt de portier per ongeluk tegen een andere auto aan. De eigenaar komt net aanlopen en is woedend. Hij begint te schelden en wij bieden ons excuses aan en wachten tot we gegevens kunnen wisselen ivm de verzekering. In plaats daarvan stapt hij in z'n auto en rijdt gewoon weg. Echt bizar! Het was onze fout, dus onze verzekering zou het gewoon afhandelen. Maar goed, als hij dat niet wil is dat zijn probleem.

De gasfles is snel gevuld en dan is het tijd om onze courtyard een opknapbeurt te geven. Doordat we zoveel weg zijn in het weekend, is het een beetje verwaarloosd en liggen er overal palmbladeren op de grond. Verder hebben we de tuinset na de duststorm nog niet schoongemaakt, en dat is nu wel hard nodig. Maar goed, na een uurtje ziet het er een stuk beter uit.

Rond een uur of 18.45 uur komen Claire en Russell. Claire heeft weer een heerlijke coleslaw gemaakt, en Sas heeft ook nog een aardappelsalade gemaakt. We hebben dus meer dan genoeg te eten. Claire en Russell gaan morgen een trainingsrit op de fiets maken en drinken dus alleen fris, dus ik heb de rose voor mezelf ;) Sas drinkt wat bier, ondanks dat we morgen zo vroeg op moeten.

De BBQ is weer erg gezellig, en is voor Claire helemaal goed wanneer er een possum in onze tuin verschijnt. Ze zien er ook wel erg lief uit, maar ik weiger ze te voeren. Ze zijn wild, en dat moeten ze ook blijven. Verder geniet deze possum erg van de vruchten die van de palmen zijn afgevallen, dus honger zal hij wel niet hebben!