dinsdag 26 januari 2010

Australia Day

by Carola

De weersverwachting is goed voor vandaag, dus hopelijk wordt het een heerlijke dag duiken!
Eenmaal op de boot voorzien we elkaar van de nodige Aussie plaktattoos, het is tenslotte Australia Day! Het valt alleen wel op dat er bijzonder weinig echt Aussies aan boord zijn, het is voornamelijk import ;)

De eerste duik is heerlijk. Nauwelijks stroming, goed zicht. Sas, ik en Claire gaan eerst naar het turtle cleaning station waar de schildpadden al op ons liggen te wachten. Het blijft een magisch gezicht om de schildpadden te zien 'hangen'in het water terwijl ze schoongemaakt worden door kleine visjes. Daarna gaan we op zoek naar het kleine grut, en we vinden een paar nieuwe nudibranchs en een aantal verschillende moray eels.

De morning tea is vandaag heel speciaal: lamingtons (echt australisch: cake in een laag chocolade met kokos, heerlijk!), meatpies en cheerios (sort cocktailworstjes). Heerlijk, we kunnen er gewoon niet vanaf blijven.

Voor de tweede duik blijven we op dezelfde locatie. Zodra Sas en ik het water induiken, merken we dat de stroming behoorlijk is toegenomen. We hadden ons al voorgenomen om bij de boot in de buurt te blijven, en dat blijkt een goed plan. Het is hard werken, zeker omdat we constant tegen de stroming inzwemmen en ook nog wat fatsoenlijke foto's willen nemen. Ondanks de harde stroming is het een mooie duik, er is zoveel te zien!

De stroming zorgt er wel voor dat we de morning tea calorieen verbruiken, maar goed ook. Na een heerlijke lunch vlakbij Moreton Island gaan we terug naar de haven. Het was een heerlijke dag, die veel te snel voorbij is gegaan!