vrijdag 28 januari 2011

De bank speelt een vervelend spelletje

by Carola

Nadat we een paar weken geleden unconditional approval hadden gekregen voor de hypotheek en we al het papierwerk hadden ingeleverd bij de bank, dachten we dat helemaal geregeld te hebben. Dus hadden we Metricon geinformeerd dat alles in gang gezet kon worden, en kregen we de startdatum van 31 januari.

Helaas kregen we gisteren aan het eind van de dag een vervelend telefoontje van onze hypotheekadviseur: door alle overstromingen wil de bank weer een nieuwe valuation doen van ons stukje grond. Dat wordt nu al de 4e valuation sinds september! Echt ongelooflijk en zeer, zeer frustrerend. Vooral omdat dit nu weer vertraging oplevert en we weer in de onzekerheid zitten. Terwijl het echt onnodig is. Ze weten al dat het niet onder water komt te staan, ze hebben al 3 keer de floodplans gezien.

Het is echt bizar, en ik raak er echt heel erg gestresst van. Als ze alleen maar de floodplans willen bekijken, kost dat max. 5 minuten op de Brisbane City Council website (heb het nl. zelf ook gedaan, om te kijken of er iets veranderd is). Nu moeten we dus weer wachten, en ik heb het helemaal gehad met de Commonwealth Bank. Wat een belachelijk spelletje spelen ze! Onze hypotheekadviseur snapt er ook helemaal niets van, hij is het volledig met me eens dat ze alle info al hebben. Maar ja, we staan machteloos.

Dus de startdatum van as maandag gaat niet door, al hebben we wel afgesproken met de sitemanager om maandag even kennis te maken. Hopelijk horen we maandag goed nieuws van de bank. Het kan niet anders, er is niets veranderd, onze kavel ligt hoog en droog. Het zou hooguit in waarde gestegen moeten zijn.

We zijn er dus nog steeds niet....