zondag 10 januari 2010

Paradijs op aarde

by Carola

Vandaag belooft een perfecte dag voor het duiken te worden: de zon schijnt al vroeg en er staat nauwelijks wind. Eenmaal op de boot is het echt heerlijk: het water is vlak, en eenmaal op de duiksite blijkt hoe ontzetten helder het water is. We kunnen vanaf de boot de bodem zien, met de verschillende koraalblokken. Geweldig!

Sas en ik kunnen niet wachten om in het water te gaan, en zoals gewoonlijk zijn we er ook als eerste in. Het zicht is echt super, zeker 20 meter. Verder is het water heerlijk warm: 25 graden. Wat willen we nog meer? De eerste duik is op het prachtige Flinders Reef. We genieten van al het mooie koraal, de sponzen en alle kleuren die we zien. Echt fantastisch, en na ruim een uur moeten we helaas naar de oppervlakte.

De tweede duik wordt een drift duik. Er staat nauwelijks stroming, dus het is ook voor ons perfect om foto's te maken. Eenmaal bij het turtle cleaning station zien we zeker 4 schildpadden die heerlijk relaxt in het water hangen en schoongemaakt worden door kleine visjes. Verder zien we nog een enorme school barracuda's. Ook dit is weer een perfecte duik!

We lunchen vlakbij Moreton Island, en op een dag als vandaag is het echt een paradijs. HEt is echt ongelooflijk dat dit zo dicht bij huis ligt! We zien de dolfijnen langs de boot zwemmen, de zon schijnt echt heerlijk. Niemand voelt de behoefte om naar huis te gaan, maar helaas worden we morgen gewoon weer op kantoor verwacht.