zaterdag 27 maart 2010

Eerste funduik in 2 maanden!

by Carola

Vandaag gaan Sas en ik voor het eerst sinds 2 maanden weer eens samen duiken. De camera's zijn klaar voor gebruik en we hebben er allebei heel veel zin in.

Helaas zal de dag niet helemaal volgens planning gaan. De duikshop heeft voor het gemak vergeten een divemaster te regelen voor de trip. Dus rond 5.45 uur staan wij en nog een aantal klanten te wachten totdat er iemand komt. Gelukkig is er een instructeur die van niets weet maar die in ieder geval wat sleutels heeft.

Sas offert zich maar op om een bus te zoeken zodat we in ieder geval kunnen gaan. Veel te laat gaan we weg, en tot overmaat van ramp hebben ze ook nog vergeten te tanken. Dus onderweg stoppen we maar bij een tankstation.

Veel te laat komen we in Tweed Heads aan, waar Chris (de kapitein) gelukkig is blijven wachten. Ook hij is, op z'n zachst gezegd, erg verbaasd over wat er allemaal is gebeurd. Sas kan het erg goed met vinden, dus ik zou niet verbaasd zijn als Chris even met de duikshop gaat bellen wanneer we klaar zijn met de duiken.

Sas moet helaas zijn camera in de bus laten liggen, aangezien er mensen zijn die met een gids willen duiken. Ik duik met iemand die nog redelijk onervaren is, dus ook voor mij zit het maken van foto's er niet echt in. Ik neem de camera wel mee, maar het heeft weinig zin. Ondanks dat zijn de duiken heel erg goed. Het zicht is geweldig, en we zien schildpadden, leopardsharks en enorm grote parrotfish! Heerlijk om weer echt onderwaterleven te zien na 2 maanden!

Eenmaal terug bij de duikshop, laat Sas wel even goed merken dat hij heel erg boos is. Het is maar goed dat hij ging duiken, anders hadden die klanten er nu nog gestaan! Hij maakt duidelijk dat hij z'n geld terug wil, en natuurlijk betaald wil worden voor vandaag. Het is echt belachelijk wat er is gebeurd! Hopelijk leert de duikschool hier van.