vrijdag 2 april 2010

Fundiving Moreton Bay!

by Carola

Het is Goede Vrijdag en heerlijk weer, dus we gaan lekker duiken! Vandaag gaan we mee op de Big Cat, een enorme boot die dienstdoet als een ferry tussen Scarborough en Moreton Island. Wij zijn de enige duikers aan boord, echt luxe! De andere 70 passagiers gebruiken de boot als ferry om naar Moreton Island te gaan voor het lange weekend.

We besluiten in overleg met de kapitein dat we een duik gaan doen op Curtin Artificial Reef en een driftduik op de Tangalooma Wrecks, zodat de boot op tijd terug kan zijn om passagiers op te halen van het eiland.

De eerste duik is geweldig. Het zicht is behoorlijk goed, en omdat we de enige duikers zijn is het heerlijk rustig. Na een lange duik komen we weer boven. We hijsen onszelf in de rubberboot die ons weer naar de Big Cat brengt. Big Cat heeft een compressor aan boord, dus we vullen onze flessen voor de tweede duik.

Voor de tweede duik gaan we in de rubberboot met een aantal snorkelaars naar de Tangalooma Wrecks. Het is een ondiepe duik, dus met goed zicht erg geschikt voor snorkelaars. Helaas zijn de omstandigheden nu niet geweldig. Er staat een behoorlijk flinke stroming, dus niet echt geweldig om foto's te nemen. Ondanks dat een redelijke duik. Eenmaal aan de oppervlakte brengt de stroming ons zo goed als naar de boot. Stroming kan dus ook leuk zijn ;)

Rond 18.30 uur zijn we weer terug in Scarborough. Wat een heerlijke dag!