maandag 26 april 2010

Ochtendje Mooloolaba

by Carola

Het is een vroege start: om 5.00 uur word ik door Claire en Russell opgehaald voor een dagje duiken op de HMAS Brisbane in Mooloolaba. Sas heeft vandaag weer z'n instructeurscursus, dus hij kon niet mee.

Wanneer we rond 6.45 uur in Mooloolaba bij de duikschool aankomen, is het verontrustend stil. Normaal staan alle tanks al klaar, en lopen de divemasters rond om alles op tijd klaar te hebben. Nu is er geen mens te bekennen, en alles zit dicht. De diveleader kijkt voor de zekerheid nog even na of ware inderdaad wel vandaag zouden duiken. Dat blijkt te kloppen. Hij probeert iemand te bereiken van de duikschool, maar er wordt niet opgenomen.

Uiteindelijk komt er iemand langs. Hij meldt dat de duiken niet doorgaan, vanwege de harde wind. Ze hadden gisteren een voicemail bij ProDive achtergelaten, maar de winkel was dicht omdat het een feestdag was (Anzac Day). Er is dus niemand die dat bericht heeft gehoord. Erg jammer, maar niets aan te doen.

We pakken dus alles maar weer in, en gaan op zoek naar een tentje voor een lekker ontbijt. Erg lekker, zeker met een geweldig uitzicht op het water. Het is jammer van de duiken, en van de zeer vroege start, maar veiligheid voor alles.

Na het ontbijt rijden we weer terug naar Brisbane. Bij ProDive zijn ze erg verbaasd om ons zo vroeg weer terug te zien, dus we leggen maar even uit wat er is gebeurd.

Rond 11.00 uur ben ik weer thuis, en ga maar even naar bed een beetje slaap inhalen ;)