woensdag 26 mei 2010

State of Origin - 1

by Carola

Vandaag is een hele belangrijke dag: vanavond begint nl. de jaarlijkse State of Origin. Dat is een rugby league strijd tussen New South Wales (Blues) en Queensland (Maroons) wat gespeeld wordt over 3 wedstrijden. Vanavond is dus de eerste van 2010.

Aangezien Queensland de afgelopen 4 jaar al heeft gewonnen, is iedereen op kantoor ervan overtuigd dat we ook dit jaar weer gaan winnen. Alhoewel er wel wat twijfels zijn: de weersomstandigheden zijn duidelijk in het voordeel van de Blues (nl. heel veel regen) en de wedstrijd wordt in Sydney gespeeld (vijandelijke grond dus voor ons).

Ondanks dat heeft iedereen er heel veel zin in. Tijdens de lunchpauze worden de supermarkten en de marktkraampjes geplunderd (veel bier, hotdogs - blijkbaar iets wat je tijdens State of Origin moet eten ;), en allerlei ander heel erg gezond voedsel ;). Ik haal wat chips, bier en brie met toastjes. De Chief Executive vertelt dat hij heerlijk Frans stokbrood (ja zowaar iets wat op het echte Franse brood lijkt) heeft gehaald met chique Duitse sausages. Zij gaan dus op de internationale toer wat eten betreft ;)

's Avonds zijn we er helemaal klaar voor. De wedstrijd is echt heel spannend. De Blues scoren de eerste try, maar dan komen de Maroons op stoom. Na afloop van de eerste helft staan we voor! De tweede helft lopen we verder uit, maar dan komen de Blues toch nog even op gang. Uiteindelijk winnen we met 28-24! Echt geweldig! De volgende wedstrijd wordt hier in Brisbane gespeeld op woensdag 16 juni. Bring it on!