maandag 14 juni 2010

Duiken - OceanCat

by Carola

Je kan echt goed merken dat het winter is, het is koud en donker wanneer we rond 5.45 uur richting de duikshop rijden voor een heerlijk dagje duiken.

Wanneer we inladen zien we een hoop mensen op straat lopen. Zij komen net terug vanuit de stad waar ze de Socceroos live hebben zien spelen tegen Duitsland. Helaas hebben ze wel verloren met 4-0. De gezichten staan dus ook niet al te vrolijk en ze zijn erg stil.

Eenmaal op de boot belooft het een ruig dagje te worden. We gaan dus helaas niet naar onze favoriete duiksite Flinders Reef, maar blijven in Moreton Bay.

De eerste duik is op Curtin Artificial Reef, een kunstmatig rif gemaakt van allerlei sheepswrakken. Het water is echt heel koud, nog maar 21 graden! Je kan echt merken dat we te goed geacclimatiseerd zijn, in Nederland zouden we dat heerlijk hebben gevonden ;) Het zicht is redelijk en al met al een leuke duik.

Tussen de duiken door duikt iedereen onder de hete douche aan boord, en Sas en ik hebben al besloten dat dit de laatste keer is deze winter dat we in een wetsuit duiken. Het is tijd voor onze droogpakken, vooral omdat het tussen de duiken door koud is en er een behoorlijke wind staat. Brr.

De tweede duik is een driftduik. De stroming is echter een stuk sterker dan verwacht, en voordat we het weten hebben we de hele duikstek gehad. Dat is ons nog nooit gebeurd!

Na een heerlijke lunch vallen we allemaal in slaap en al veel te snel zijn we weer terug in Scarborough. Ondanks de temperatuur was het toch weer een heerlijke dag op Moreton Bay!